Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres

De Vlaamse koehond (ook wel bouvier, naar het Franse: bouvier des Flandres) is een hondenras dat zijn oorsprong in België vindt.

Oorspronkelijk werden ze gefokt en gebruikt als veedrijver, schapenhoeder en als lastdier, tegenwoordig worden ze ook vaak ingezet als politiehond en waakhond en zijn ze terug te vinden als huisdier.

De Franse benaming – bouvier des Flandres – betekent letterlijk "koeherder uit Vlaanderen".

DOG ID

DogID is het officiële platform voor de registratie van honden.

Het platform, een initiatief van de drie Belgische Gewesten (Vlaanderen, Wallonië, Brussel), maakt het mogelijk om de gegevens van huishonden op het Belgische grondgebied centraal te verzamelen en geeft, door deze te koppelen aan hun verantwoordelijken, een beter overzicht van de populatie.

BCBBF&A

In 1894 werd de Bouvier des Flandres voor het eerst vermeld in België en in 1921 werd de Belgische Club Belge Bouvier des Flandres opgericht.

Tegenwoordig is de Belgische Bouvier Club actief op diverse fronten.

Ze organiseren speciale shows voor de Bouvier des Flandres en regelmatig testen voor de werkhonden.

KMSH - SRSH

Sinds haar oprichting in 1882, streeft de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus vzw één hoofddoel na: het in stand houden en het verbeteren van de hondenrassen in België.

Als enige Belgische instelling die erkend wordt door de FCI (Fédération Cynologique Internationale), is de K.M.S.H. altijd bezig met het verbeteren van het honden fokken in België, met het welzijn van de hond als bestaansreden.

DOG'S DREAM

Hondenschool Dog's Dream

Wij geloven dat alle honden speciaal zijn en het verdienen om als zodanig behandeld te worden. Onze missie is om leren leuk en lonend te maken voor zowel eigenaar als hun hond.

Onze hondenschool richt zich op samenwerking en plezier. We bieden een veilige, niet-competitieve omgeving om u en uw hond te helpen uw doelen te bereiken samen met onze professionele trainers.

 Laten we samen groeien!

PRINS PETFOODS

Bij Prins werken mensen met een passie voor dieren. Hoogwaardige, 100% natuurlijke honden- en kattenvoeding op maat maken is onze specialiteit, het welzijn van dieren verbeteren onze missie.

Dat doen we op onze eigen deskundige, persoonlijke, bewuste, verrassende en eigenzinnige manier. We laten graag zien wie we zijn.

Prins is een familiebedrijf. Al meer dan vijftig jaar leggen drie generaties van de familie Verkade hun ziel en zaligheid in diervoeding.